Kulak Zarı Delinmeleri Tedavi Ve Ameliyatı
Kulak anatomik olarak incelendiğinde 3 kısımdan ol...
RF cihazlarının ilk çıktığı 2000 li yıllardan bu yana yoğun olarak burun etlerinin küçültülmesi (Konka cerrahisi) , boğaz bölgesinde horlama ve apne ye sebep olan dar boğaz yapısının açılması (RF entegre Procut cihazı ile) küçük dil ve sarkan damak kaldırılması işlemlerinde başarı ile kullanmaktayız. Bir arada veya kısmi uygulamalarıyla yoğun kullanımımızdadır.
Horlama, burun tıkanıklığı, Uyku apne hastalığın da Birikim ve tecrübelerimizle yıllardır uyguladığımız RF yöntemi ile sorunlarınızı çözüyoruz.
Burun tıkanıklığı, horlama, apne gibi rahatsızlıklar nedeniyle kişinin hayat kalitesi ve sağlığının bozulması artık sorun olmaktan çıkıyor.
Muayenehanemiz ve anlaşmalı hastanelerde dünya standartlarında uygun son teknolojiden biri olan bu yöntem ile (“radyofrekans cerrahisi” ile) hastalarımızın tedavilerini gerçekleştirmekteyiz Ameliyat sonrası hastalar bir gün sonra normal yaşantılarına dönebilmektedir
Dünyada İlk kullanıldığı andan itibaren senkronize ayı zamanlı cerrahi prosedürümüz içine aldığımız RF yönteminde CELON RF cihazını kullanmaktayız.
Bu cihazla diğer RF cihazlarındaki tıbbi sorunlar artık söz konusu olmuyor. Teknik olarak bipolar yöntemiyle diğer cihazlarda açığa çıkan enerji 500-700 julere çıkarken Celon RF cihazında 40 jule düşmektedir. Buda termal işlemin daha az travmatizan ve zararsız olmasını sağlamaktadır. Diğer cihazlarda ortaya çıkan yanık nekroz gibi komplikasyon, yani yan etkilerin görülmesi önlenmektedir. Burun kullanımlarında kanamasız yöntem olup tampon kullanılmamakta işlemin yapıldığı ilk saatlerden itibaren ağır bir işiniz yoksa işinizin başına dönme imkânı sağlamaktadır.
Solunum durması ile (Apne) ile karakterize horlama ameliyatlarında klasik cerrahiye göre iyileşme sürecini yarıya düşürmektedir. Bunun yanı sıra klasik cerrahi yöntemlerde görülen yan Etkilerle RF te karşılaşılmamaktadır.
Daha önceleri kardiyoloji, plastik cerrahi, nöroşirurji, onkoloji gibi branşlarda kullanılan radyofrekans yöntemi, 1998 yılından bu yana kulak burun boğaz hekimleri tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.
Radyofrekans yönteminde, özel bir dalga boyutu özel elektrotlar aracılığıyla belli frekanslarda uygulanacak bölgenin mukozası altına verilir ve burada kontrollü, lokal bir ısı artışı meydana getirilir. Bu ısı artışı dokuda bulunan proteinlerin denatürasyonuna neden olur. Yaklaşık 2-3 hafta sonra dokunun hacminde azalma meydana gelir.
Radyofrekans enerjisi ile dokuda oluşturulan ısı, mukoza altında yer alan salgı hücrelerinin (sekretuar hücre) de sayıca azalmasına neden olur. Bu da örneğin alerjik nezleli (alerjik rinit) hastalarda istenmeyen aşırı burun akıntısının azaltılmasını sağlar.
Radyofrekansın en önemli avantajı kontrollü bir yöntem olduğu için, etkisini doku içinde gösterip, doku yüzeyine zarar vermemesidir.
Hayır. Radyofrekans uygulanması çok kolay ve hasta açısından oldukça konforlu bir yöntemdir. Muayenehane şartlarında rahatlıkla yapılır. Hastaneye yatmayı gerektirmez. Çoğunlukla genel anestezi almanıza gerek yoktur.
Öncelikle uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapıldıktan sonra özel elektrotlar yardımıyla radyofrekans enerjisi doku içine verilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.
İşlem bittikten sonra normal yaşantınıza hemen dönebilirsiniz. Yemede, içmede, günlük aktivitelerinizde herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. İşinize hemen gidebilirsiniz. Genellikle antibiyotik, hatta ağrı kesici kullanmaya bile gerek kalmamaktadır.
Radyofrekans uygulandıktan sonra 4. ya da 5. günlerde hastalar kontrole çağırılır. Burun içinde yapışkan bir salgı meydana geleceği için bunun doktorunuz tarafından temizlenmesi rahat etmeniz açısından önemlidir. Bundan sonraki kontroller için doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
Eğer radyofrekans burun etlerine yani alt konkalara uygulandıysa 2. günden itibaren burnunuzun tıkanıklığında artış meydana gelebilir. Bu, uygulama bölgesindeki şişlik yani ödeme bağlıdır. Beklenilen bir durumdur. 2-3 hafta boyunca dokudaki küçülmeye bağlı olarak tıkanıklığınız gittikçe azalacak ve 3. haftadan itibaren nefes almanın ne demek olduğunu anlayacaksınız. Burun tıkanıklığı için genellikle 1 seans RF yeterlidir. Çok nadir olarak 2. seansa ihtiyaç duyulabilir.
Yumuşak damak ve bademcik bölgelerine radyofrekans uygulandıktan sonra ise ciddi ağrılarınız olmaz.